Home / Nieuws /

Beperkte mogelijkheden dwingen techneut in leidersrol

 

Het is een trend die de laatste jaren in verschillende werkvelden waarneembaar is: gespecialiseerde technici die hun oude baan verruilen voor een leidinggevende functie en het daarbij behorende hogere salaris. Ook in de offshore industrie is dit te zien, waarbij bijvoorbeeld technici die voorheen gespecialiseerd waren in het verhelpen van lekkende olieleidingen nu juist een team van monteurs aansturen. Het is een gevolg van de beperkte doorgroeimogelijkheden voor hoogopgeleide technici, die een functie als manager vaak nog als enige mogelijkheid zien om vooruit te komen.

Alles voor het geld?

Dat lijkt wel de conclusie als je kijkt naar een onderzoek dat werd uitgevoerd door enkele toonaangevende uitzendbureaus. De afgelopen jaren werd vooral het inhoudelijke aspect van een baan gewaardeerd door de deelnemers, maar tegenwoordig blijkt juist het salaris technici over de streep te trekken om voor een andere functie te kiezen. Een begrijpelijke keuze, zeker in deze tijden, maar de vraag of is of die motivator ook op de lange termijn blijft werken. Na jarenlang in het veld te hebben gewerkt kan het voor een offshore technicus soms wel eens  moeilijk wennen zijn op een kantoor.

Goede optie om carrière af te bouwen

Aan de andere kant kan het ook een bewuste keuze zijn om op een gegeven moment in je carrière te kiezen voor wat meer zekerheid, zowel qua werkplek als financieel. Veel technici werken immers in risicovolle omgevingen zoals op een boorplatform of op zee. Wanneer men in de privé situatie wat meer stabiliteit heeft of wenst, kan het verstandig zijn om te kiezen voor wat minder avontuur. Hou er daarbij wel rekening mee dat vooral de beginperiode wat onwennig zal zijn. Waarschijnlijk mis je de afwisseling van je oude functie en ook zul je moeten wennen aan de nieuwe omgangsvormen met je oude collega’s. Maar een nieuwe functie biedt ook nieuwe kansen. Zo zal je bijvoorbeeld een cursus leidinggeven gaan volgen en zal  je op een ander niveau gaan meepraten over de gang van zaken binnen het bedrijf en waarschijnlijk heb je nog meer tijd voor andere dingen ook.