Home / Nieuws /

Fram-veld op losse schroeven

 

icoon-onderzoekVanwege onverwachte boorresultaten overweegt Shell haar plannen voor het in de Noordzee gelegen olie- en gasveld Fram, in te krimpen. In eerste instantie was Shell van plan om 35.000 vaten olie-equivalent te produceren. De productie zou in de komende drie jaar van start gaan.

”Ontwikkelingsboringen in het Fram veld zijn vorig jaar gestart, maar uit de eerste onderzoeken komen onverwachte resultaten naar voren. De boringen zullen in de komende maanden voortgezet worden en de resultaten zullen gebruikt worden voor een aangepaste strategie voor Fram”, zegt Shell in een verklaring op zijn website.

Samen met joint venture partner Esso Exploration & Production UK Ltd. zal Shell de potentie van de reservoirs in het Farm-veld evalueren. Daarbij zal de focus steeds meer worden gericht op een alternatief ontwikkelingsplan voor het bestaande Fram-veld. Shell heeft inmiddels al een geplaatste order voor een drijvende productie, laad en opslag faciliteit afgezegd.

Het Fram-veld ligt 50 kilometer ten westen van de mediaan tussen de UK en Noorwegen, in water met een diepte van ongeveer 100 meter.